Mainasse

Bijzondere Uitvaartzorg

Trots op wat mensen zeggen.......


G. Leeman, Rotterdam

In mei is onze moeder overleden.  Op advies van een vriendin hebben wij Helen Mainasse benaderd om de uitvaart te regelen.
In zo’n week tot de uitvaart komt er veel op je af en Helen heeft ons perfect door die week gecoacht, zodat we, ondanks alle coronamaatregelen, mooi en waardig afscheid van onze moeder hebben kunnen nemen.
Het contact met Helen was persoonlijk, betrokken en ontspannen. De adviezen van Helen waren goed en we zijn blij dat we ze opgevolgd hebben. De ruimte die zij adviseerde voor de crematie was perfect en had de juiste intimiteit voor het kleine gezelschap dat aanwezig kon zijn.
Door haar coaching is het echt een mooie uitvaart geworden. Helen ontzorgt; je kunt erop vertrouwen dat het goed geregeld wordt en dat er geen losse eindjes zijn. Dat blijkt o.a. uit het feit dat ze ons via de groepsapp op de hoogte hield, maar ook door een draaiboek te maken en dat van te voren door te nemen en bijvoorbeeld door van alle bloemen en boeketten die gestuurd waren een foto te maken met bijbehorend naamkaartje.

Het zijn de kleine dingen die het hem doen en die maken dat we met een goed gevoel terugkijken op het afscheid van onze moeder.

Het nazorgtraject dat aangeboden wordt, het nabestaandenloket, was ook goed. Veel kan via dat nabestaandenloket geregeld worden, zoals het opzeggen van abonnementen.

Tot slot een compliment voor alle bedrijven waar Helen mee samenwerkt. Zij hebben uitstekend werk geleverd.

Helen Mainasse weet in de lastige Corona tijd op een rustige wijze de familie te begeleiden naar een mooi afscheid binnen de mogelijkheden. Ze dringt daarbij haar mening niet op, luistert goed en ondersteunt waar het nodig is. 
Wij bevelen haar van harte aan.


Familie Gennissen, Rotterdam
Jeannette Langeveld, Hardinxveld-Giessendam


De uitvaart van onze moeder en vrouw is door jullie verzorgd. Het kenmerkt jullie echt dat er heel respectvol gehandeld wordt naar de overledene, maar ook naar de familie toe. Wat ik als heel fijn heb ervaren is dat alles mag en kan zolang je jezelf er maar goed bij blijft voelen. Ook het financiële plaatje wordt al snel duidelijk. Geen verrassingen achteraf. Het was een hele fijne ervaring in een moeilijke tijd die een goede herinnering achterlaat.

Tijdens een intiem afscheid van mijn moeders vriendin zag ik hoe haar dochter, de nabestaande, begeleid werd door Helen. Onder de indruk van Helen fluisterde ik mijn moeder in haar oor "mam, die dame ga ik bellen als het ooit zover komt". 
Een jaar later stonden mijn broer en ik er opeens voor, onze lieve moeder overleed... zomaar plotseling. In shock... het was laat op de avond, 1,5 uur rijdend naar ons ouderlijk huis... popte Helen in mij op en ondanks het laat was nam ze haar telefoon gelukkig op!
Al 3e generatie (half)Moluks en niet (meer) wonend in een Molukse wijk wensten wij onze moeder een onvergetelijke uitvaart te geven met elementen uit de Molukse traditie. En dat is gelukt, met steun van familie, vrienden en de geweldige begeleiding van Helen ontstond een boven verwachting bijzonder prachtig afscheid waar wij nu met een glimlach & traan aan terug denken.
Helen is een professional, staat 24/7 paraat, werkt hard, denkt mee, vult aan, is op de hoogte van de Molukse tradities, zij bewaart de rust en begeleidt je door het hele proces. Niet alleen tijdens het organiseren van de uitvaart, zelfs in de periode daarna, een berichtje op de pijnlijkste dagen, fijne woorden en erkenning voor de pijn die je dan moet leren dragen.

Bedankt lieve Helen!Rachel Walaluhun, Noordwolde/Amsterdam
Marion


Vanaf het allereerste telefonische contact was er een gevoel van vertrouwen. Dat vertrouwen heb je waargemaakt in de periode die volgde. Je hebt ons op een heel prettige, warme en integere manier naar de uitvaart toe begeleid. Er was altijd tijd voor een praatje, voor advies, voor ondersteuning. De plechtigheid is precies verlopen zoals we voor ogen hadden: klein en intiem.
Vorige week hebben we e.e.a. al mondeling geëvalueerd. Ook dit vond ik een fijn, persoonlijk gesprek.
Ik wil je - ook namens mijn broer - heel hartelijk bedanken voor alles wat je voor ons gedaan hebt en ik wil jou en Helen veel succes toewensen met jullie bedrijf.


Ton van der Gaag

Het vertrouwen waard!
Het overlijden van mijn moeder kwam niet onverwacht zodat ik op voorhand bij verschillende bedrijven heb geïnformeerd. MBU kwam daarin qua prijs al beste uit de bus. Er waren zeker wat verschillen. Gezien wat slechtere ervaringen van mij en anderen was ik nogal argwanend, maar MBU heeft mij weer vertrouwen in de branche gegeven. De service was uitstekend. Niets was teveel gevraagd. Eerlijk en deskundig advies waardoor het geheel veel beter en voordeliger wer als ons oorspronkelijk plan. Ook de bedrijven waar ze mee samenwerken, zoals verzorgers, drukker en zeker de bloemist, zijn zeer goed. De communicatie was ook heel prettig en persoonlijk. Kortom: Van harte aanbevolen!!

MBU is zeer aan te bevelen. Helen Mainasse en Mirjam Boogaard zijn als uitvaartverzorgsters goed op elkaar in gespeeld en hebben verstand van zaken.

Vanwege de typische Molukse begrafenis hebben we voornamelijk contact gehad met Helen. Ze heeft zich goed gehouden aan de wensen van onze moeder en peettante. Zoals vermeld op de site was ze dag en nacht bereikbaar en stond ze met alle geduld ons te woord. Ze was zeer professioneel in het nemen van cruciale beslissingen die nodig waren om de begrafenis soepel te laten verlopen.
Tevens hield ze goed rekening met de wijze waarop het Molukse gemeenschap in Nederland afscheid neemt van hun dierbare familieleden. Met de vereiste, integriteit, empathie, trouw en transparantheid (financiële aspect) hebben we samen de beide afscheidsdiensten in Capelle a/d IJssel en Maastricht tot een goed einde weten te brengen. Hiervoor zijn we Helen en Mirjam ontzettend dankbaar.  

Voor de achtergebleven nabestaanden is het van wezenlijk belang dat de begrafenis goed verloopt. Hierbij hebben we ook mogen ervaren dat er altijd onverwachte momenten zijn waarbij goed doordachte beslissingen genomen moeten worden. MBU deinst niet terug voor dit soort momenten. We hebben in alle rust afscheid mogen nemen. Hierbij heeft MBU ons dag en nacht bijgestaan. MBU is sterk aan te bevelen.  

Patrick Waelauruw, Maastricht
Marcella Mauwa, Capelle aan den IJssel
Familie Hol-Bakker, Dordrecht

We bevelen Mainasse Boogaard van harte aan!

We hebben de ondersteuning die we bij het afscheid van onze moeder hebben ontvangen zowel als professioneel als buitengewoon toegewijd ervaren. Aan de kleinste details werd gedacht. Het contact was altijd warm, authentiek, persoonlijk (en soms ook prettig informeel). 

Helen en Mirjam, hartelijk dank voor alles! 

Onze moeder is in november 2019 na een kort ziekbed overleden. Alhoewel dit niet onverwacht kwam, blijkt dat op het moment dat het gebeurt er toch nog heel veel moet worden geregeld, in zeer korte tijd, en onder veel emoties. Het was daarom heel waardevol dat Helen en Mirjam van MBU er waren voor de logistieke ondersteuning van het hele proces, van de formaliteiten met het ziekenhuis tot aan de uitvaart, en van het drukken van de rouwkaarten tot aan de procedurele afhandeling na de crematie. De grote waarde van MBU ligt in een uitzonderlijke combinatie van ervaring, efficiëntie, invoelen wat de familie doormaakt en aanvoelen wat de familie wil, en de bereidheid om al het mogelijke - en meer dan dat - te doen om een waardig afscheid mogelijk te maken.
Familie van der Meer, Rotterdam


A.M. van Dam – Schrijn, Ridderkerk 

Mirjam is een uitermate adequaat, integer en fijn mens. Dat geeft een vertrouwd gevoel tijdens een intense (voor mij nieuwe) ervaring, waardoor deze veel lichter wordt.

Wij als familie hebben MBU als heel prettig en persoonlijk ervaren. Er werd rekening gehouden met persoonlijke wensen en vragen en er werd meegedacht.
Heel fijn in zo’n moeilijke periode.


Familie van der Wal, Moordrecht 


Chantal Moen en Jo van Doorn
SC Feyenoord, Rotterdam

Geschokt en vol ongeloof waren wij toen wij uit het niets de uitvaart van onze lieve vriend Ellery moesten regelen. Één waarbij daadwerkelijk niets vooraf geregeld was, maar het wel van groot belang was dat wij hem een mooi en waardig afscheid konden gaan geven zoals hij dat had verdiend en gewild zou hebben… Maar waar moesten we beginnen? De rollercoaster die wij toen hebben moeten doorstaan is ons op meerdere vlakken vergemakkelijkt door het fantastische, professionele maar vooral ook oprecht gevoelige handelen van Mirjam en Helen. 
Zij zijn op ons pad gekomen via de welbekende "ons kent ons" wijze, maar wat zijn we dankbaar dat we elkaar daarbij hebben mogen vinden. 
Zij hebben ons bijgestaan vanaf het moment dat onze El uit het ziekenhuis gehaald moest worden, tot het moment wij de kist hebben moeten laten zakken. 
De contacten die zij voor ons hebben gelegd voor zaken zoals het vervoer uit de koelcel in het ziekenhuis, de kist, de Dodge waarmee we de kist mochten vervoeren, het afscheid bij de Kuip, het crematorium en alle zaken die daarbij komen kijken en vooral de wil om overal in te slagen aan onze wensen te voldoen was onvoorstelbaar. Zij waren geen ‘bedrijf’ zij waren met ons, om het mooie afscheid dat wij Ellery hebben willen en kunnen geven te organiseren. 
Zeker noemenswaardig is ook de nazorg die zij met heel veel begrip en gevoel uitvoeren voor zaken ná de uitvaart m.b.t. de as in ons geval. 
Wij danken Mirjam en Helen dan ook uit de grond van ons hart voor de hulp die wij van hen hebben mogen ontvangen. We hopen het voorlopig niet meer nodig te hebben, maar wanneer onverhoopt de zorg van een uitvaartonderneming noodzakelijk blijkt is er voor ons maar 1 die wij hierin het vertrouwen geven en dat zijn zij.

Noach* is een uitvaartzorg die ook echt zorg geeft. De wensen die je hebt worden ook echt waargemaakt en uitgevoerd. Fred, mijn man, had de wens voor een zilvergrijze Mercedes met Turbo, en die werd ook heel even in volle vaart gebruikt, prachtig zou hij dat hebben gevonden! Het was een afscheid met een lach en een traan, ik kan iedereen Helen aanbevelen. Het doet je goed als alles zo netjes en glad verloopt. Mijn man heeft de uitvaartbegeleiders nog persoonlijk kunnen ontmoeten en dat gaf ons een goed gevoel. Dit was voor ons de eerste keer om dit van dichtbij mee te maken, Helen wees ons op allerlei zaken om rekening mee te houden, je hebt dan pas door wat er allemaal bij komt kijken. Ondanks alles was het een prettige ervaring voor mij en de kinderen. Dames petje af voor jullie inzet en veel dank! 


Jeannette Luijendijk-Ydema en kinderen, RotterdamJeannette van Neck, Bergschenhoek

Binnen 6 maanden na het overlijden van onze vader ging de gezondheid van onze moeder heel hard achteruit. Zij zou niet lang meer te leven hebben. Via offerte.nl hebben wij diverse offertes opgevraagd. Vlak na het verzenden van het verzoek heeft Helen direct telefonisch contact met ons opgenomen. Het was een heel goed en medelevend gesprek. Zij toonde ook veel belangstelling en medeleven met betrekking tot het overlijden van onze vader. Vlak na het gesprek hebben wij van haar de offerte ontvangen. Ook van meerdere uitvaartverzorgers hebben wij een offerte ontvangen. Echter bij Helen was het gelijk een goed gevoel. Spijtig moesten wij al binnen één week gebruikmaken van de dienst van Helen en Mirjam. Op 24 juni is onze moeder in alle rust ingeslapen. Helen en Mirjam zijn gelijk gekomen om de uitvaart van onze moeder te regelen. Er werd goed naar onze wensen geluisterd. Beide toonden veel empathie. Er werd gelijk een Whatsapp groep aangemaakt, zodat het contact laagdrempelig werd. De volgende ochtend had zij alweer een berichtje gestuurd om te vragen hoe het met ons ging. De gehele tijd tot aan de crematie was er regelmatig contact. Van "Hoe gaat het met jullie, hebben jullie nog vragen, wensen?"
Wij kregen ook een draaiboek van de crematie, zodat iedereen wist hoe de crematie zou gaan verlopen. Voorafgaand aan de crematie heeft Mirjam onze kleine neefje bezig gehouden. Zij heeft hem over de crematie verteld, zodat wij in alle rust afscheid van onze moeder konden nemen.
De uitvaartdienst was erg mooi, intiem en geheel naar onze wens. Er werd door Helen mooi over onze moeder gesproken. Ook zjjn er door Mirjam en Helen bij het definitieve afscheid nog foto's genomen. Deze foto's koesteren wij heel erg. Ook de nazorg en de afwikkeling achteraf hebben wij als heel prettig ervaren. We vonden het erg prettig dat zij ook na de crematie nog contact hield en belangstelling toonde.

Helen en Mirjam heel erg bedankt voor de mooie uitvaartverzorging van onze moeder. Heel veel succes met jullie nieuwe gezamenlijke bedrijf MB Uitvaartzorg.

Het is al bijna een jaar geleden dat ik in contact kwam met Helen. Mijn mama was plotseling overleden en voor mij nog veel te vroeg. Dan moet je als dochter zijnde maar in één keer alles klaar en paraat hebben. Mama is Moluks en wilde graag een Moluks afscheid. Ik als dochter zijnde wist wel haar wensen, maar kende door niet in een Molukse wijk te zijn opgegroeid niet alle gebruiken die daar bij horen. In zulke emotionele dagen mis je dan net diegene aan wie je het wil vragen, maar juist voor haar moest ik het afscheid gaan regelen. Ik was nog bezig met het besef dat mama er niet meer was en alles moest "even" binnen 4 dagen geregeld worden. Helen was er voor mij om de begeleiding te doen en mama een afscheid te geven waar ze zelf heel graag vanuit de hemel bij zou willen zijn. Het was een persoonlijk, warm en intiem afscheid. Helen heeft ondanks dat ze mama niet bij leven heeft leren kennen haar een afscheid gegeven die 100% haar persoonlijkheid weergaf. Niet alleen tijdens de emotionele dagen was Helen voor mij een rots in de branding, maar zeker een paar weken later. Helen komt zelf langs om te kijken hoe het gaat en heeft ze de nazorg die daarna kwam overgedragen aan Regillio. Het waren twee goede gesprekken die ik met hem heb gehad. 
Niet alleen tijdens de verdrietige dagen was de warme zorg van Helen er, maar ook zeker de periode erna.

Wil je een mooi afscheid en de persoonlijke aandacht zowel tijdens de emotionele dagen van afscheid nemen als de periode wanneer het stil is en je van jezelf vindt dat je weer "normaal" moet functioneren. Dan zeg ik met een eerlijk en gerust hart vraag, mail of bel Helen. Helen geeft je de warme begeleiding en naast Helen was daar ook Regillio voor mij. Ik kan een ieder Helen Mainasse aanbevelen voor het regelen van je eigen afscheid of dat van een dierbare. Helen luistert goed naar je wensen en daar waar je het zelf niet weet springt Helen in en geeft suggesties zodat in mij geval ik achteraf met een goed gevoel kan zeggen dit was zoals mama het zou hebben gewild.

Natascha Bruggeman, Amsterdam/HeerenveenIngrid de Klerk, Rotterdam

 

Door Helen kunnen we terugkijken op een verdrietig maar toch mooi afscheid van onze moeder.
Dank je voor alles Helen.

 

Noach* ontzorgt op moeilijke momenten.
Mevrouw Mainasse is een professional die op gepaste wijze het afscheid en alle zaken die daarvoor moeten worden georganiseerd afstemt met de wensen van de familie, zodanig dat zij ondersteunt en er is waar nodig!


Fam. Baatenburg de Jong, Voorburg

Cindy Boer, Harry Lorwa, Barendrecht

We kregen bij Uitvaartzorg Noach* direct na het eerste telefoontje een uitgebreide gespecificeerde offerte; dat maakte direct al een goede indruk!
Alles mag, alles kan en professionele adviezen (puttend uit een grote ervaring) waren ruim voorradig, maar altijd vrijblijvend. Moeilijke keuzes soms.
De uitvaartverzorgster Helen was altijd snel en accuraat; de contacten waren laagdrempelig via de Whatsapp en/of GSM.
Alle gesprekken en voorbereidingen waren empathisch, geduldig en troostrijk waar nodig.
De dagelijkse begeleiding van Noach in het zorgcentrum was hartverwarmend.
De uitvaartdienst en de begrafenis waren helemaal "op maat" naar onze wensen.
In zijn totaliteit een perfecte organisatie met veel persoonlijke aandacht in deze moeilijke en hectische tijd.
Ook de nazorg en de afwikkeling achteraf was prettig om te ervaren.
"Moeder had alvast een Engel naar beneden gestuurd!"
Bedankt Helen!

Beste Hèlen,
Heel veel dank voor een begripvolle, uitgebreide en professionele verzorging van de uitvaart van mijn moeder, met bijzondere wensen, zoals de blauwe rouwauto, de locatie De Palm, de foto's van geliefden, die reeds zijn heengegaan, en een lange rouwplechtigheid, met veel filmclips, muziek en foto's. En meehelpen met het allemaal voorbereiden, en begeleiden van de baar en de auto. De ceremonie was een waardige afsluiting van het leven van mijn moeder, en laat een mooie herinnering achter. Uw flexibele inzet, zorg en medeleven is hartverwarmend, en ook het meedenken over de asbestemming en adviezen voor de nasleep hebben mij veel geholpen. Dat alles inclusief voor een heel betaalbare prijs.
Ik zal Noach* zeker aanbevelen, ik ben super tevreden.
Mevr. P. Keizer, Rotterdam

R. Beekman, Gouda

Ik wilde een uitvaartverzorger die deskundig was en gewoon alles regelde, rekening houdend met de wensen en financiële aspecten van de nabestaanden. Helen is hiervoor de aangewezen persoon. Ze heeft vanaf het minuut van overlijden tot en met de uitvaart alles perfect geregeld. De gemaakte afspraken zijn nagekomen. 
Als je je geliefde verliest ben je verlamd en ben je met 1 ding bezig: afscheid nemen van je geliefde. Je kan niet eens meer fatsoenlijk denken. Gelukkig was Helen er die de zorgen van de gehele uitvaart en condoleance van mij wegnam, zodat ik de tijd had om afscheid te nemen van mijn geliefde. Ook was ze er gewoon voor een luisterend oor. In deze zware periode was ze 24/7 voor ons beschikbaar.  Maar ook na de uitvaart heeft ze contact met de nabestaanden over het verlies en hoe het met ons vergaat. Als afsluiter heeft ze de bedankkaartjes top geregeld!
Samengevat is Helen als uitvaartonderneemster: deskundig, accuraat, efficiënt, denkt mee, werken onder tijdsdruk, zondig improviseren, heeft een groot netwerk en komt afspraken na.
Helen heeft mij ont zorgt! 

Wij hebben een fijne ervaring met Helen Mainasse-Hansum van Noach* uitvaartzorg gehad. Ze luisterde goed naar onze wensen en dacht erg goed met ons mee. Wij zouden haar zeer zeker bij andere mensen aanbevelen, alles is boven verwachting verlopen. Wij kijken er met een warm gevoel op terug.


Cock de Bruijn, Gouda


Cobie Brouwer, Den Haag


Alles super geregeld en alles is bespreekbaar.

Ik had al veel goede verhalen gehoord. Maar toen mijn nichtje uit Amsterdam Helen Mainasse uitkoos om de uitvaart van haar moeder in Heerenveen te begeleiden kon ik zelf ervaren hoe goed en warm dit werd gedaan. Helen Mainasse mijn complimenten!!!


Efie Tapilatu, Capelle aan den IJssel


Tony Wattimena, Capelle aan den IJssel

Verlaat, maar beloofd is beloofd, dus hierbij mijn review.
Usi Helen heeft de uitvaart van mijn lieve moeder goed verzorgd. Met als extra, een goed luisterend oor, goede adviezen en altijd bereikbaar. Ook met begrip voor de Molukse cultuur en adat.
Bedankt usi en hele fijne warme dagen met de fam.

Hèlen Mainasse heeft de uitvaart van onze moeder verzorgd.
Het betrof een Rooms Katholieke begrafenis, waarbij door de familieleden heel verschillend gedacht werd over wat wenselijk was.
Hèlen heeft dit voorbeeldig bij elkaar gebracht, met veel ruimte voor ieders wensen en suggesties voor persoonlijke tintjes.
Wij kijken met heel veel 'genoegen' terug op de begrafenis, waarvan iedereen zei dat deze mooi was en paste bij onze moeder.
Dank je wel Hèlen.Familie Schelfhout, Den HaagDitte van der Berg - Rotterdam

Na het overlijden van onze vader kozen we voor een christelijke uitvaartverzorger en maakten kennis met Hèlen Mainasse van Noach* uitvaartzorg. Hèlen bleek een warme persoonlijkheid die flexibel wist om te gaan met de verschillende ideeën in de familie t.a.v. de invulling van de uitvaart.
De uitvaart bestond uit een kerkdienst, rouwstoet naar de begraafplaats, de teraardebestelling aldaar en een condoleance op een andere locatie met ca 200 genodigden.
Hèlen nam alle zorg uit handen, maar gaf desgewenst ook de ruimte om zelf onderdelen te regelen. Ze was helder over de kosten en dacht mee over goedkopere alternatieven. Het contact met Hèlen verliep erg prettig en we hadden ons geen betere begeleiding kunnen wensen. We konden haar altijd bellen en ze dacht mee in een whatsapp-groep over de details. Ze nam niet alleen de uitvaartzorg voor haar rekening maar gaf ook aandacht aan de rouwverwerking en de te regelen zaken na de begrafenis. We vonden het erg prettig dat zij ook na de begrafenis nog contact hield en belangstelling toonde.
Dankzij de fijne samenwerking met Hèlen hebben wij onze vader een
mooi afscheid kunnen geven.

Door mond tot mond reclame ben ik zo op het adres van Helen gekomen. Mijn man was nog in leven ik zei tegen mijn man zullen wij alvast dingen regelen zodat als wat gebeurd is alles geregeld. Hoeven wij onze kinderen niet lastig te vallen. Mijn man belde 
Helen eerste afspraak gemaakt, de tweede is nooit gebeurd want hij was plotseling overleden. 
Het is zo bijzonder dat ik Helen heb leren kennen . Een warm hart en voelt echt met je mee, geeft adviezen. Ze laat je niet in de steek belt af en toe nog om te vragen hoe het gaat. We hebben een familie band een lief persoon.Soekirah Groeneweg, Capelle aan den IJssel
Hannie Borgman, Nieuw Lekkerland

Ik had via een offerte site informatie ingewonnen. Helen reageerde heel snel door te bellen en zei bij het tweede gesprek dat ze op Facebook had gekeken en stelde geïnteresseerd persoonlijke vragen. Dit deed mij besluiten om niet meer verder te kijken en te kiezen voor haar begeleiding. De duidelijke info en betrokkenheid en professionele benadering na het overlijden van mijn man was zeer prettig. Ook de manier waarop de kleinkinderen bij het proces zijn betrokken verdient alle lof. Ook na het overlijden stopte de persoonlijke interesse niet. Ze heeft in een moeilijke tijd gezorgd voor een waardig afscheid, waar we met een warm gevoel op terug kunnen kijken.


Hele fijne en persoonlijke begeleiding😗


Esther van der Velde, Delft * Helen was in 2018 en 2019 franchisenemer van NoachE-mailen
Bellen